Pompoensalade met harissa
Recept Pompoensalade met Harissa
Voorbereiding 10 minuten I kooktijd 50 minuten
Ingrediënten voor 2 personen (maaltijdsalade)
1/2 flespompoen
1 volle el rozenharissa (soort sambal)
2 rijpe avocado’s
100 gram gemengde sla
1 bol mozarella van 125gr (of geitenkaas)
Paddenstoelen (champignons of shiitake)
Dressing
1el olijfolie
1el rode wijnazijn
snuf zout en peper
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden/hetelucht of gasstand 4
Stap 2
Was de pompoen met schil, snijd de pompoen in stukken van ongeveer 5 cm.
Leg de stukken (inclusief pitjes en schil) in een ovenschotel, olie de bodem van de schaal in.
Wrijf de pompoen in met de harissa, eetlepel olijfolie en een snufje zeezout/zwarte peper.
Stap3
Zet de pompoen 50 minuten in de oven of tot ze zacht en goudbruin zijn. Ik dek de laatste 15 minuten de schaal toe met zilverpapier om verbranden te voorkomen.
Stap 4
Bak de paddenstoelen en zet apart in een schaaltje)
Stap 5
Als de pompoen bijna klaar is: meng de olijfolie, rode wijnazijn en zout/peper door elkaar
Maak de avocado’s schoon en snijd in stukjes. Giet de dressing over de sla/avocado en hussel voorzichtig door elkaar. (tip: sprenkel wat citroensap over de avocado, dat voorkomt verkleuren)
Stap 6
Als de pompoen klaar is snijd je de stukjes nog wat kleiner en meng je ze door de salade.
Stap 7
Voeg de in stukjes gescheurde mozarella en gebakken champignons toe en ga meteen aan tafel.
Bon Appetit!
Inspiratie uit het kookboek 5 ingrediënten van Jamie Oliver
Door Yolande van Loon