Recept met eikebladsla rucola en basilicum

Recept met eikebladsla rucola en basilicum

Recept met eikebladsla rucola en basilicum


Ingrediƫnten voor twee grote eters
200gr. linzen
1 aubergine
2el balsamico
1el olijfolie
snuf keltisch zeezout
snuf peper
1 bosje basilicum, gehakt
75 gr. bio rucola
150gr. rode eikenbladsla
6 artisjokharten (op olie of water uitgelekt)
3 lekkere tomaten
1 grote bol buffelmozarella
2el pompoenpitjes

Bereiding
1. Kook de linzen (kijk op de verpakking naar de kooktijd) of indien uit blik afspoelen en laten uitlekken.
2. Maak de dressing met balsamico, olijfolie en zout/peper.
3. Rooster de aubergine (oven op een hoge temperatuur) De aubergine met een kaasschaaf in dunne plakken snijden (met een kwastje olie er op strijken, goed uit elkaar leggen en op een stukje bakpapier roosteren (of met de grillpan).
4. Tomaten in stukjes snijden
5. Verdeel de sla over twee borden, Leg er de aubergine, linzen en tomaten op.
6. Trek de mozarella in kleine stukjes en verdeel over de twee borden.
7. Rooster de pompoenpitjes. Voeg de klein gehakte basilicum toe. Giet de dressing er over heen. Bon Appetit!

Inspiratie uit het boek SLA naar een recept van Ida de Haart