Recept met eikebladsla rucola en basilicum
Ingrediƫnten voor twee grote eters 200gr. linzen 1 aubergine 2el balsamico 1el olijfolie snuf keltisch zeezout snuf peper 1 bosje basilicum, gehakt 75 gr. bio rucola 150gr. rode eikenbladsla 6 artisjokharten (op olie of water uitgelekt) 3 lekkere tomaten 1 grote bol buffelmozarella 2el pompoenpitjes Bereiding 1. Kook de linzen (kijk op de verpakking naar de kooktijd) of indien uit blik afspoelen en laten uitlekken. 2. Maak de dressing met balsamico, olijfolie en zout/peper. 3. Rooster de aubergine (oven op een hoge temperatuur) De aubergine met een kaasschaaf in dunne plakken snijden (met een kwastje olie er op strijken, goed uit elkaar leggen en op een stukje bakpapier roosteren (of met de grillpan). 4. Tomaten in stukjes snijden 5. Verdeel de sla over twee borden, Leg er de aubergine, linzen en tomaten op. 6. Trek de mozarella in kleine stukjes en verdeel over de twee borden. 7. Rooster de pompoenpitjes. Voeg de klein gehakte basilicum toe. Giet de dressing er over heen. Bon Appetit! Inspiratie uit het boek SLA naar een recept van Ida de Haart |