Recept Vuurcider
VUURCIDER
Het weer wordt langzaam frisser en onze weerstand kan wel wat geboost worden.
Hoe fijn is het dan om met natuurlijke middelen je immuunsysteem te ondersteunen met dit bijzondere recept.
INGREDIENTEN
1 Gemberwortel
2 Citroenen
1 Rode ui
2 Rode pepertjes (rawitt)
2 teentjes knoflook
1 flesje biologische appelciderazijn (250cc)
1 roze echinaceabloem (zonnehoed met bloem,knop,blad en steel)
1 Glazen pot of fles
BEREIDING
Snijd alle ingrediƫnten in partjes of schijfjes en vul de glazen fles hiermee, dop er op.
Laat de fles 6 weken in de koelkast staan en schud af en toe zachtjes heen en weer.
Na zes weken giet je de appelcider door een zeef (vang de cider op in een maatbeker) en vul de fles met de vuurcider.
Heerlijk over een salade of bij verkoudheid en griep een paar keer per dag een theelepel innemen.
Puur is erg pittig, maar je kunt het ook oplossen in kokend water en als een soort thee drinken.
Eventueel wat zoeten met biologische honing, want de smaak is hartig.
Recept ingezonden door Yolande van Loon, creatieve rouwvrouw